IMG_3063

Making of: inelul Mirelei


Imi place sa lucrez bijuterii personalizate, e provocator!

Acum doua veri am avut ocazia minunata de a vizita Scotia, mai exact Edinburg si un pic din imprejurimi.  Totul mi-a parut familiar si prietenos, arhaic si demn, vesel si verde.

Revenind acum la bijuterie – in Edinburg am vazut foarte multe bijuterii cu malachit iar Mirela, prietena mea cu care am fost in calatorie, si-a dorit foarte mult un inel cu aceasta piatra insa nu a gasit nici unul pe masura, ea avand degetele foarte subtiri.

Malachitul este o piatra semipretioasa cu un desen sinuos in nuante intense de verde.

Nu a fost o coincidenta faptul ca am vazut multe bijuterii cu malachit, in Scotia aceasta piatra se gaseste din abundenta si mi se pare firesc ca o tara atat de verde la suprafata, cu pasuni, paduri si dealuri la tot pasul, sa fie verde si in subteran!  Malachitul s-a folosit mult in perioada victoriana in creatia de bijuterie.

La aproape un an dupa,  pentru ca i-a ramas gandul la Scotia si la malachit, m-a rugat sa ii fac un inel.

Ideea era sa se vada cat mai bine desenul ondulat al malachitului iar culoarea verde sa iasa in evidenta. Am optat pentru un malachit cabochon cu un desen foarte vizibil (cabochon – piatra este taiata in forme regulate, slefuita dar nefatetata rezultand o suprafata convexa, lucioasa; taietura este specifica pietrelor opace).

Pentru a-l evidentia i-am pus „o coroana” din argint texturata imprumutata dar reinterpretata, de la colectia „Echilibru”: http://contemporia.ro/Colectii/Colectii-2015/Echilibru-Queens

Am taiat, sudat, slefuit si finisat inelul, l-am impahetat si m-am bucurat foarte mult ca intradevar Mirelei i-a placut!

 

 

Daca doresti sa fii la curent cu ultimele articole din domeniul bijuteriei marca Contemporia, aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Newsletter
Sign up for our newsletter to stay up to date with Contemporia's latest jewelry related posts.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Your name (required)

Your Email (required)

I want to be updated with the latest news from contemporia.ro 

CLOSE

Numele tau (camp obligatoriu)

E-mail (camp obligatoriu)

Sunt de acord sa primesc ultimele informatii de la contemporia.ro 

 

 

CLOSE